fbpx

1123 Dog Hill Lane

Wilson, KS 67490

+34 785 658 5316

24/7 Customer Support

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

Online store always open

jak vybrat snubní prsteny galleon bay blog
Picture of Daniel P. McHardy
Daniel P. McHardy

Pravá mysl dokáže přečkat všechny lži a iluze, aniž by byla ztracena.

6 ověřených rad jak vybrat snubní prsteny

Už si nemusíte lámat hlavu s tím, jak vybrat snubní prsteny. Připouštíme, že tento úkol může být trochu oříškem, a proto vám přinášíme šest oveřených rad, díky kterým bude výběr nakonec snadný!

1) Začněte s výběrem včas

Nepodceňujte načasování! Se sháněním snubních prstenů je potřeba začít včas, nenechávejte výběr na poslední chvíli. Počítejte s časem na ujasnění si toho, co vlastně chcete, zjistěním velikostí, výběrem designu a hlavně potom počítejte s tím, že snubní prsteny jsou vyráběny na zakázku, bude tak trvat dny až týdny, než budou prsteny vyrobeny, odeslány a doručeny až do vašich nedočkavých rukou.

2) Stanovte si, kolik můžete do prstenů investovat

Od vašeho rozpočtu se bude odvíjet celá řada věcí, především druh materiálu, ze kterých budou snubní prsteny zhotoveny a druh kamenů, pokud je jimi jeden z prstenů ozdoben. Cena snubních prstenů je obvykle uváděna za pár, tedy za oba dva prsteny.

3) Zeptejte se, jak často budete prsteny nosit

Tradicí je, že jakmile je člověk ve svazku manželském, nosí snubní prsteny každý den. (I to je pádný důvod, proč si raději zjistit, jak vybrat snubní prsteny a nešlápnout tak vedle). Některé profese však nošení prstenů nedovolují a budete je tak nosit jen na zvláštní příležitosti. Pokud je budete nosit každý den, upřednostněte vzory prstenů, které se dobře nosí a jsou pohodlné, například prsteny užší a/nebo půlkulatého tvaru. Pokud ne, můžete si zvolit i extravagantnější vzory.

jak vybrat snubní prsteny galleon bay blog cover

4) Vyberte, který materiál bude pro vás vhodný

Ačkoliv existují snubní prsteny netradičních materiálů, jako jsou dřevo či keramika nebo dokonce rohovina, klasikou zůstává kov. Levnějšími variantami jsou chirurgická ocel, titan nebo stříbro, dražšími potom žluté, bílé či červené zlato a platina. U chirurgické oceli je třeba pamatovat, že u ní nelze upravovat velikost a v případě úrazu je prsten z prstu opravdu velmi obtížné dostat a může to být proto nebezpečné. Jedničkou mezi materiály na snubní prsteny je zlato, velmi vhodnou variantou je ale také stříbro, které skvěle vypadá, je cenově příjemné a při ošetření rhodiem je také velmi odolné a hypoalergenní.

5) Ujasněte si, jaký styl snubních prstenů chcete

Dáváte přednost klasické eleganci nebo modernímu designu? Chcete mít prsteny unisexové, kde nosí oba partneři prsten stejný, nebo si vyberete jiný prsten pro partnera a jiný pro partnerku? Snubní prsteny mají obvykle relativně minimalistický design, mohou být rovné či půlkulaté, různých šířek, zdobené ruční rytinou nebo rytinou vedenou strojově, diamantovým nožem, mohou být s kamínky nebo bez nich. Řiďte se při výběru jak hlavou a očima, tak také srdcem.

Zjistěte velikosti prstenů obou partnerů

Nebyl by to návod na to, jak vybrat snubní prsteny, abychom nezdůraznili důležitost správného zvolení velikosti. Tu si můžete nechat profesionálně změřit ve zlatnictví nebo například pomocí důmyslného malého kroužku multisizer, který si můžete pořídit i u nás.

Jak dobýt oblohu

Strach z létání nebo (aerofobie) je typ specifické fobie, která zahrnuje strach z létání nebo letecké dopravy. Zatímco statistiky naznačují, že letecká doprava je ve

Na článek »

Co je to fotografování?

Úvod Technicky je fotografie umění zachytit a zpracovat světlo pomocí senzoru nebo filmu. Ale podstatou fotografie je vážit si okamžiků a sdílet je se světem.

Na článek »

Gemstones

Gemstone, any of various minerals highly prized for beauty, durability, and rarity. A few noncrystalline materials of organic origin (e.g., pearl, red coral, and amber) also are

Na článek »