fbpx

1123 Dog Hill Lane

Wilson, KS 67490

+34 785 658 5316

24/7 Customer Support

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

Online store always open

Picture of Daniel P. McHardy
Daniel P. McHardy

Pravá mysl dokáže přečkat všechny lži a iluze, aniž by byla ztracena.

Co je to fotografování?

Úvod

Technicky je fotografie umění zachytit a zpracovat světlo pomocí senzoru nebo filmu. Ale podstatou fotografie je vážit si okamžiků a sdílet je se světem. Docela jednoduché, ale samotná akce může změnit vnímání lidí.
Fotografie může mít hlubší význam a vyprávět tisíce důležitých příběhů. Jedním z nejlepších příkladů jsou fotografie pořízené během války.
Během války kolovalo mnoho fotografií otevírajících oči.
Některé fotografie zachycují slavný okamžik vítězů, zatímco ostatní ukazují naprostou devastaci občanů chycených při křížové palbě.
Ale to není vše, lidi; fotografie má také povahu více interpretací, zejména v moderní fotografii a umění.
Když rozšíříte své znalosti o fotografii, estetice a technikách, můžete odhalit ještě větší význam jedné fotografie.

Jaký je účel fotografie?

V minulosti bylo účelem fotografie poskytnout portréty lidem, kteří si nemohli dovolit obrazy. Během války fotografie umožňují lidem truchlit a pamatovat si své rodinné příslušníky, kteří zemřeli na bojišti.

Milovníci mohou také použít fotografii k utišení dusivé bolesti z chybějících svých blízkých v chladné noci.

Jak čas plyne, fotografie slouží různorodějším účelům.

Fotografování produktů je založeno na jediném účelu prodeje produktu, jako je jídlo. Fotograf by měl zajistit, aby každý kousek jídla a nápojů vypadal lesklejší, lahodící slzám a lahodnější než jeho konkurenti.

Portrétní fotografie se mezitím snaží vyprávět příběh o identitě, osobnosti a příběhu jednotlivce. Tento styl je rozdělen do několika dalších typů, jako jsou životní portréty, pouliční portréty a mnoho dalších, každý z nich má jiný účel.

Pro hobby fotografy a běžné lidi je fotografie způsobem, jak dokumentovat smysluplné okamžiky života – vzpomínky uložené na neurčito na obrázku, na který se můžete kdykoli snadno podívat.

Kdy byla fotografie vynalezena?

První stálý snímek byl zachycen kolem roku 1830 ve Francii v rukou Josepha Nicephora Niepce. Tento průlom vytvořil zvlněný efekt a zbytek je historie.

Joseph Nicole poté spolupracoval s Louisem Daguerrem na vytvoření daguerrotypie. Byla to první komerční kamera, která „tiskla“ obrázky na postříbřenou měď.

Ale jména, která popularizovala fotografii, byla talentovaná postava jako Alfred Stieglitz, Dorothea Lange, Ansel Adams a mnoho dalších.

Alfred věřil, že každý může použít fotografii k vyjádření emocí a významu, stejně jako hudba a obrazy. Také odrazoval malíře krajin a nechal je „spirálovitě“.

Zavedením fotografického průmyslu ovlivnil Alfred malíře, aby sledovali a rozvíjeli abstraktní malířské styly.

Věděl jsi?

Zajímavá fakta o fotografování

0

Fotky za den

$36.4 Miliarda

Hodnota průmyslu

170+ let

Věk fotografie

Proč je fotografie důležitá?

Jak důležité jsou pro vás vzpomínky z dětství? Mám slabost pro ty staré vzpomínky a každá jejich fotka vyvolává nostalgický pocit.

Fotografie má schopnost “zmrazit“ čas a zachovat paměť, dokud se papír nezhorší.

Bez fotografie bude těžké pochopit naši historii. Nevidíme historická místa, která kdysi existovala, staré kultury, vynálezy a další vzácné události, které se staly v minulosti.

Novinář pomocí fotografie šíří poselství do celého světa, dává šanci menšině být viděn a přitahuje pozornost lidí k opomíjeným problémům kolem nich.

Fotografie se také stala pro mnohé novým trendovým zdrojem příjmů. Jejich roční plat je nepochybně ovlivněn jejich portfoliem, množstvím zkušeností a pověstí.

Jak dobýt oblohu

Strach z létání nebo (aerofobie) je typ specifické fobie, která zahrnuje strach z létání nebo letecké dopravy. Zatímco statistiky naznačují, že letecká doprava je ve

Na článek »

Co je to fotografování?

Úvod Technicky je fotografie umění zachytit a zpracovat světlo pomocí senzoru nebo filmu. Ale podstatou fotografie je vážit si okamžiků a sdílet je se světem.

Na článek »

Gemstones

Gemstone, any of various minerals highly prized for beauty, durability, and rarity. A few noncrystalline materials of organic origin (e.g., pearl, red coral, and amber) also are

Na článek »